Start van de vergaderingen

Start van de vergaderingen

Hét moment is eindelijk aangebroken: dit weekend mogen we onze wekelijkse scoutsvergaderingen opnieuw hervatten. Het spreekt voor zich dat dit niet op de gekende manier zal verlopen, maar met een paar corona-proof aanpassingen. Het naar de scouts laten gaan van een lid is de verantwoordelijkheid van de OUDER. Wij zijn niet verantwoordelijk indien u er voor kiest om een lid dat tot een risicogroep behoort, zonder doktersattest, toch naar de scouts te laat gaan. Hieronder vindt u alle verdere praktische uitleg over het verloop.

Data vergadering

-Kapoenen:
    Zaterdagavond: 13 en 20 juni
    Zondagnamiddag: 28 juni
– Welpen, Wolven, Jojo’s, Givers
    Zaterdagavond: 13, 20 en 27 juni
    Zondagnamiddag: 5 juli
– VT’s
    zaterdagavond: 13, 20 en 27 juni

Uur vergadering
Om minimaal in contact te komen met elkaar starten de avondvergaderingen van de leden op een uur dat licht afwijkt van de normale werkings-uren. (zondag = 14h-17h)
– Kapoenen, Welpen & Wolven: 18h-20h
– Jojo’s: 19h-21h
– Givers & VT’s: 20h-22h

Afzetten
Eerst en vooral vragen wij u om bij het afzetten alle social-distancing regels in achting te nemen. Als ouder vragen wij u ook om een mondmasker op te zetten. Ditzelfde geldt voor jojo’s, Givers & VT’s. Eens de vergadering gestart is, kunnen zij dit eventueel afnemen. Laat uw zoon of dochter ook thuis al naar het toilet gaan én de handen wassen voor ze vertrekken.
De toegangsweg zal in 2 gedeeld worden: er zal een INGANG en een UITGANG zijn. Verder zullen er op de grond lijnen getrokken zijn, waarop u moet wachten. U mag als ouder NIET verder op het terrein komen dan aangegeven staat. We zouden graag een ‘kiss & ride’ systeem creëren, waarbij u als ouder NIET blijft wachten.
De leden zelf zullen per tak onmiddellijk gescheiden worden van elkaar. Er zal leiding hun opwachten die dit ook meteen duidelijk zullen maken.

Afhalen
Kom zeker niet te vroeg en draag bij het afhalen steeds een mondmasker. Het in- en uitgansprincipe blijft hetzelfde. De stopstrepen zullen bij het afhalen verder doorlopen, zodat de leiding u van op het terrein kan zien. Wanneer een lid zijn ouder herkent, mag hij/zij hier naar toe gaan en kunnen jullie vertrekken. Indien de ‘wachtrij’ lang is, blijf dan even in de auto wachten.

Vergadering
Leden moeten een gevulde drinkbus meenemen, er zal niet meer van flessen gedronken kunnen worden. In de juni-vergaderingen zal er maar gewerkt worden met groepen van 20. Takken die te groot zijn, zullen splitsen. Bij de vergaderingen in juli wordt de regelgeving, opgelegd door Scouts & Gidsen Vlaanderen, uitgebreid tot groepen van 50 man.
Materialen zullen NIET doorgegeven worden. Toiletbezoeken zullen onder toezicht van Leiding gebeuren en de handen zullen voor de start grondig gewassen worden.

Indien u na het lezen nog met vragen zit, neem specifiek contact op met de leiding binnen de tak, door te mailen naar  (bijv. ). U zal door de tak zelf nog gecontacteerd worden om o.a. een idee te krijgen van aanwezigheden.


Reageren is niet mogelijk.