Laatste nieuwtjes

Laatste nieuwtjes

Moederdag-ontbijt een succes.

14/05/2018

Moederdag-ontbijt een succes.

Vorige zomer, op de bezoekdag, lanceerden we het idee 20 x € 500 om aan wat extra middelen voor de bouw te geraken. Teams met een leuk idee konden aan de slag. De ploeg van de “Kretenborg” getrokken door Evi en aangevuld met wat helpers, gingen aan de slag met een moederdagontbijt. Geweldig initiatief, goed voorbereid en georganiseerd, meer dan 200 ontbijten verkocht. Dit bracht niet minder dan € 1285 op.  Het resultaat mag er wezen !

Lees meer

Werfactie 28 april 2018

01/05/2018

Werfactie 28 april 2018

Op zaterdag 28/4 stond er weer een werfactie op de agenda.  Er waren doorlopend 20 personen aanwezig, voldoende dus om het een en’t ander gedaan te krijgen.  De septische put en een hele hoop afvoerbuizen gingen de grond in, er werd roofing gebrand en de werf kreeg een grote opkuisbeurt.  Onze 2 kraanmannen namen het zwaarste werk voor hun rekening.  Er was zelfs nog wat tijd over om enkele lintelen in de hoogte te steken en al enkele wachtbuizen te…

Lees meer

Terug aan het werk?

14/03/2018

Terug aan het werk?

Het was rustig op de werf in de winter.  Eerst was er de lange periode van regen, daarna begonnen de stenen uit de grond te vriezen.  De weergoden wilden niet meewerken met Parsival.  Nu loopt de winter op zijn einde.  De metsers zijn vol goede moed terug begonnen.  Hopelijk wilt het weer eindelijk meewerken.  Misschien moeten we met z’n allen eieren naar de Clarissen brengen?!

Lees meer

Acties 50 x € 200 komen van grond

25/12/2017

De jojo’s beten de spits af voor de eerste actie.  En dit met een prachtig resultaat.  Maar liefst € 440 verdienden ze voor de bouw.  Bekijk even het filmpje.   Ook Andy en Koala, beiden lid van het bouwcomité, dragen hun steentje bij: gitaarlessen voor jong en oud. En er staat nog vanalles op stapel.  Bekijk het hier. Wil je ook tot de actie overgaan?  Laat even iets weten aan bouw@parsival.be  

Lees meer

Werfactie: handen uit de mouwen

07/11/2017

Werfactie: handen uit de mouwen

Afgelopen zondag staken enkele ouders en oud-scouts even de handen uit de mouwen. We moesten de funderingsplaat opzij vrijmaken zodat de waterkerende laag kon gebrand worden.  Dit bleek echter een lastige klus.  Gelukkig waren er enkele bereidwillige handen. Hopelijk volgende keer wat meer helpers?

Lees meer

Rondleidingen op Knalt

16/10/2017

Rondleidingen op Knalt

Tijdens het ‘Knalt’-weekend stond het bouwcomité paraat om rondleidingen te geven op de werf.  Dit bleek een succesvol initiatief.  Tof dat zoveel mensen zich interesseren in dit project.

Lees meer

De eerste ruimtes krijgen vorm

09/10/2017

De eerste ruimtes krijgen vorm

Het werk schiet goed op.  Het leiderslokaal, de toiletten en de keuken krijgen vorm.  Wil je dit alles even van kortbij bekijken?  Kom naar ‘Knalt’ en krijg een unieke rondleiding.

Lees meer

De metselwerken zijn gestart

20/09/2017

De metselwerken zijn gestart

Na enige vertraging zijn de metselwerken dan toch van start gegaan.  

Lees meer

De eerste laag komt tot stand

30/07/2017

De eerste laag komt tot stand

Aan het begin van de zomer werd de eerste laag gelegd. De funderingen werden gegoten. Een oppervlakte van 750m² voor “den bouw”, alsook het sjorkot werden gevuld. Met nog allerhande werk om handen, tellen we toch al af naar het metsen van de stenen.    

Lees meer

Wat vooraf ging

25/07/2017

Wat vooraf ging

Wat ging eraan vooraf: http://blog.parsival.be/?view=magazine

Lees meer